Chromebook-ovi popularni tokom praznika

Izvor: ITsvet.com, 30.Dec.2013, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chromebook-ovi popularni tokom praznika

Chromebook računari, notebook računari koji koriste Google Chrome OS nastavljaju da dobijaju na popularnosti, navodi se u saopštenu kompanije NPD. Naime, industrijski analitičari navode da su kada je reč o prodaji računara tokom sezone praznika Chromebook modeli činili značajan deo na američkom komercijalnom tržištu. Procenjuje se da je ova godine ukupno prodato 14.4 miliona ove vrste uređaja. Chromebook modeli su u toku ove sezone praznika činili oko 20% svih računara prodatih preko prodajnih kanala. Isitna je da je ovo tržište relativno malo u pređenu sa celim PC tržištem. Takođe, Chromebookovi su među najbolje prodavanim na Amazon online portalu.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez vere u 2-u-1 uređaje u 2014. godini

Izvor: ITsvet.com, 30.Dec.2013

Većina proizvođača notebook računara je i dalje dosta konzervativna prema 2-u-1 notebook/tablet konvertibilnim modelima koji će se pojaviti u 2014. godini. Zato što većina periferija za 2-u-1 uređaje kao što je tastatura je specifična, ako uređaj beleži slabu prodaju, onda i proizvođači...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.