BAHATO Direktorka sokobanjske bolnice svojoj deci dala stipendiju i posao

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAHATO Direktorka sokobanjske bolnice svojoj deci dala stipendiju i posao

Direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti „Sokobanja“, dr Ljiljana Isaković, nezakonito je zaposlila sina i ćerku, što je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije.

Agencija za borbu protiv korupcije zahteva razrešenje direktorke Isaković, jer je zaključila ugovor o radnom odnosu na neodređeno vreme sa ćerkom Jelenom Isaković, na poslovima doktora pripravnika i sinom Nikolom Isakovićem, do novembra 2011. godine na određeno, a zatim od maja 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine na neodređeno vreme. Kako se navodi u rešenju Agencije za borbu protiv korupcije, ona je postupila suprotno zakonu. Direktorka je bila u sukobu interesa a o tome nije obavestila Ministarstvo zdravlja i Agenciju.

- Odlukom o prijemu u radni odnos, dovela je u sumnju poverenje građana u svesno i odgovorno vršenje javne funkcije, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa navedene javne funkcije - navodi se u rešenju Agencije.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar naglašava da će direktorka Isaković biti apsolutno sankcionisana ukoliko se dokaže da je istinita tvrdnja Agencije za borbu protiv korupcije da je radila nezakonito.

Na potezu je Vlada

Predsednik Upravnog odbora bolnice, dr Saša Živić, smatra da Ministarstvo treba da postupi u skladu sa preporukom Agencije.

- Upravni odbor ne razrešava direktora, ali smatram da Ministarstvo treba da postupi u skladu sa preporukom Agencije, i da ova Vlada upravo to i uradi rešavajući na taj način sve nepravilnosti kod funkcionera - kaže dr Živić.

- U Ministarstvu zdravlja smo već rekli da pažljivo pratimo rezultate rada svih rukovodilaca. Biti rukovodilac podrazumeva da se radi u skladu sa zakonom, ali to nije sve. On mora da ima sposobnost da organizuje i da poboljša rad zdravstvene ustanove. Ne samo da sedi i da gleda svoju kombinaciju. I da piše Ministarstvu da ima neki problem. Tako možete svi vi da budete direktori - napominje Lončar.

Pre zaposlenja, direktorka Isaković je svojoj ćerki Jeleni odobrila stipendiju za školovanje u iznosu od 300.000 dinara, a nakon toga samoinicijativno omogućila vraćanje ovog iznosa na 60 jednakih rata. Prošle godine, stipendiju za školovanje na Megatrendu, od bolnice je dobio i direktorkin sin Nikola.

O svim tim odlukama koje je donela, direktorka Isaković nije želela da da svoj komentar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.