Aplikacije za prepoznavanje muzike: Pronađite omiljene pesme

Izvor: JavneVesti.com, 12.Apr.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacije za prepoznavanje muzike: Pronađite omiljene pesme

Pametni telefoni nam pomažu da ne razbijamo glavu pokušavajući da se setimo teksta neke numere. Ovo su najbolje aplikacije za prepoznavanje pesama.

 
Svako je bar čuo za Shazam ili SoundHound, koji važe za vodeće aplikacije kada je pronalaženje muzike u pitanju. Rade na jednostavan način. Dok ide pesma uključite aplikaciju, ona snima zvuk, putem interneta pretražuje bazu i posle par sekundi vam daje informaciju o pesmi i izođaču. One naprednije daju i dodatne podatke, >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << poput turneje, albuma i slično.
 
Baze podataka i način pretrage svakodnevno se unapređuju, pa je sada moguće pronaći i domaće pesme.

Shazam
Toliko je postala popularna da je čak i sama reč postala glagol (šazamovao sam, šazamuj...). Po mnogima najpopularnija i najbolja za pronalaženje pesama. Od informacija nudi datume turneje, YouTube video, biografiju i diskografiju traženog izvođača.
OS - iOS, Android, Windows Phone, Blackberry
   
 
SoundHound
Drugi najpopularniji program za prepoznavanje pesama baziran je prvenstveno na prepoznavanju pesama putem pevanja ili čak zviždanju melodije. Takođe, može se pustiti kratak preview pesme ili odmah kupiti preko Amazona ili 7Digitala, a u njega su integrisane društvene mreže poput Facebook i Twitter.
OS - iOS, Android
 

TrackID
Kompanija Sony je svoje pametne telefone opremila ovom aplikacijom, a ona je takođe dostupna preko Google Playa. Veoma jednostavna sa minimalističkim interfejsom i solidnom bazom. Može se povezati sa Facebook nalogom, dok od informacija i opcija nudi pretragu na YouTubeu.
OS - Android
 
   

Nastavak na JavneVesti.com...






Povezane vesti

Pronađite omiljene pesme: Aplikacije za prepoznavanje muzike

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2014, 09:01

Sa pametnim telefonom (i aplikacijom za prepoznavanje pesama) više nećete razbijati glavu pokušavajući da se setite teksta neke numere!..Više nema nagađanja koja je to pesma..Aplikacija vam daje brz odgovor.. ..Svako je bar čuo za Shazam ili SoundHound, koji važe za vodeće aplikacije kada je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.