Antić: Mjanmar želi da im srpske kompanije grade elektrane

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Mjanmar želi da im srpske kompanije grade elektrane

Republika Mjanmar zainteresovana je da kompanije iz Srbije u toj zemlji u jugoistočnoj Aziji grade hidroelektane, termoelektrane i ostale energetske objekte, a reč je o poslovima koji se mere milionima dolara, izjavio je danas ministar rudarstava i energetike Aleksandar Antić.

Vrednost posla koju bi mogle da dobiju srpeke kompanije u toj zmelji samo u prvoj fazi iznosila bi oko 120 miliona evra, naveo je Antić, posle sastanka sa ministrom energetike te zemlje Kin Maun Soeom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Mjanmar je zemlja sa ogromnim potencijalima, pre svega u hidroenergiji i rudarstvu i ima ogromne zalihe uglja. Oni žele da te svoje potencijale iskoriste i stave u funkciju razvoja zemlje, rekao je Antić i dodao da su srpske firme u prednosti zbog toga što su domaće i kompanije iz bivše Jugoslavije ranije realizovale veliki broj energetskih i drugih projekata u toj zemlji.

Oni imaju želju da ojačaju saradnju sa Srbijom u oblasti energetike i razgovarali smo o tome da se naše kompanije uključe u izgradnju novih hidro i termo kapaciteta u toj zemlji, rekao je Antić.

On je napomenuo da domaća kompanija Invest import već gradi dalekovod viskog napona u toj zemlji u dužini 244,6 kilometara, a da ta zemlja planira izgradnju još dva takva dalekovoda dužine oko 322 km.

Vrednost tog posla samo u prvoj fazi je 95 miliona evra, a svi potpisani ugovori oko 300 miliona dolara, neveo je Antić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Antić: Mjanmar želi da im srpske kompanije grade elektrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014

Republika Mjanmar zainteresovana je da kompanije iz Srbije u toj zemlji u jugoistočnoj Aziji grade hidroelektrane, termoelektrane i ostale energetske objekte, a reč je o poslovima koji se mere milionima dolara, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić...Vrednost posla koju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.