AOL prodaje 800 patenata Microsoftu

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AOL prodaje 800 patenata Microsoftu

Microsoft će iskeširati 1,056 milijardi dolara na oko 800 patenata kompanije AOL, objavljeno je danas.

AOL će licencirati još 300 patenata, koliko mu ostaje u vlasništvu.

Iz AOL-a kažu da će im u vlasništvu ostati patenti vezani za oglašavanje, pretragu, generisanje sadržaja, društveno umrežavanje i druge.

O ovom dogovoru pregovaralo se nekoliko meseci, a transkacija će biti završena do kraja 2012. godine, navodi se u zvaničnom saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovo je vredan portfolio koji smo pratili godinama i analizirali do detalja poslednjih nekoliko meseci, rekao je generalni savetnik kompanije Microsoft, Bred Smit.

Izvršni direktor AOL-a, Tim Armstrong, rekao je da ovaj dogovor pruža i trenutnu vrednost ali i omogućava kompanije da agresivno nastavi sa strategijom kreiranja dugoročne vrednosti za akcionare.

Inače, AOL je pre par nedelja otpustio veliki broj zaposlenih, skoro celu AIM jedinicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AOL prodaje patente Microsoftu

Izvor: Mondo, 09.Apr.2012

Microsoft će kupiti više od 800 patenata kompanije AOL, u okviru sporazuma vrednog više od milijardu dolara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.