Tači ni reč o aferi Euleks

Izvor: B92, 01.Nov.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ni reč o aferi Euleks

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači govorio je o dobroj saradnji s međunarodnom misijom Euleksa, ne komentarišući poslednja dešavanja u vezi s tom misijom.

"Podržavamo izjavu šefa misije Euleksa. Saradnja svih kosovskih institucija sa međunarodnom zajednicom bila je veoma dobra, konstruktivna i odgovorna unutar podeljenih ovlašćenja. Tako je i sa Euleksom, ali uvek uz poštovanje tranzicionih procesa tako da se što više ovlašćenja prenosi na lokalne institucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da Euleks ima samo ulogu pomagača i savetnika", rekao Tači tokom posete graničnom prelazu sa Albanijom u mestu Vrmica, ne spominjući sumnje koje ukazuju na korupciju u Euleksu, prenosi Tribuna.

Koha ditore u seriji tekstova poslednjih dana List da je Misija, koja je na Kosovo došla kako bi uspostavila bezbednost i omogućila da se pravda sprovodi, pod sumnjom na korupciju.

Visoke zvaničnike te misije teško je optužila britanska tužiteljka Marija Bamije, koja je zbog izjava za Kohu suspendovana.

Tači je, međutim, kako prenosi Tribuna, izabrao samo da govori o saradnji sa ovom misijom bez obzira na poslednja dešavanja.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.