Tači:Formirati oružane snage Kosova

Izvor: B92, 25.Dec.2014, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači:Formirati oružane snage Kosova

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači smatra da Priština treba da nastavi sa uspostavljanjem oružanih snaga Kosova.

"Moramo nastaviti sa uspostavljanjem oružanih snaga Kosova kao malim, domaćim i neofanzivnim snagama koje će funkcionisati u skladu sa Ustavom i pod punom civilnom kontrolom", naveo je Tači u autorskom tekstu u Danasu.

Kako je dodao, uspostavljanje oružanih snaga Kosova "kao multietničke komponente Kosova i regionalne bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << arhitekture, zasnivaće se na strateškoj proceni sektora bezbednosti koji je realizovan u saradnji sa NATO partnerima.

Tači, donedavno kosovski premijer, takodje je istakao da je uspostavljanje formalne veze izmedju kosovskih oružanih snaga (KAF) i NATO "prioritet" i da Priština radi na razvoju "jasnog vodiča" za članstvo u programu partnerstva za mir, dodajući da se taj rad vodi paralelno sa naporima za unapredjenje procesa integracije Kosova u EU.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SKANDALČINA! TAČI PRETI SRBIJI ORUŽJEM: Bivši vođa OVK formira i naoružava Vojsku Kosova!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Dec.2014

Moramo nastaviti sa uspostavljanjem oružanih snaga Kosova kao malim, domaćim i neofanzivnim snagama koje će funkcionisati u skladu sa Ustavom i pod punom civilnom kontrolom, naveo je kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači..Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači smatra da Priština...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.