U četvrtak Dan žalosti u Srbiji

Izvor: Bor030.net, 10.Feb.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak Dan žalosti u Srbiji

U Srbiji će u četvrtak 12. februara biti Dan žalosti zbog pogibije šest građevinskih radnika iz Srbije koji su stradali u požaru na ruskom poluostrvu Jamal.

Zastave se tokom dana žalosti drže na pola koplja

Odluku da četvrtak 12. februar bude proglašen za Dan žalosti donela je Vlada Srbije na današnjoj sednici.

Za vreme dana žalosti na javnim mestima, u kafićima, restoranima i drugim lokalima zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << odnosno održavanje programa zabavnog karaktera.

Prema Zakonu, Vlada dan žalosti proglašava posle naročito tragičnog događaja, teške nesreće koja za posledicu ima smrt, ranjavanje, ili teško oštećenje zdravlja većeg broja ljudi, ili u slučaju smrti visokog državnog funkcionera, a kada proceni može da proglasi i u slučaju smrti ličnosti koja je imala visoke zasluge za zemlju.

(Beta/RTS)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.