U SREDU, 20. MARTA, NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Izvor: Radio Dunav, 18.Mar.2013, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SREDU, 20. MARTA, NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, 20. mart, uvršten je od ove godine u kalendar javnog zdravlja Republike Srbije i obeležavaće se svake naredne godine.
Incijativu kompanije “AVON” i Fonda “B92″ podržali su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.
Društvo za borbu protiv raka “Sombor” pridružiće se ostalim društvima organizovanim u “NALOR” (Nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << asocijaciju lečenih od raka) i obeležiti ovaj dan manifestacijama u Somboru i Apatinu.
Članovi apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka će u sredu, 20. marta, pored “Parka dostojanstva” u centru grada, koji je obeležen tablom s natpisom “Rak je izlečiv, osvrni se oko sebe, nekome treba tvoja pažnja”, izložiti brošure o simptomima i prevenciji raka i preporučenim zdravim stilovoma života.
Ujedno će nagraditi i pokazati najlepše likovne radove učenika osnovne škole na temu “Cvet narcisa”, koji je simbol nege za teško obolele i nemoćne osobe, a skup će uveličati i nastup dečijeg folklornog ansambla Gradskog kulturno-umetničkog društva “Dunav”.
Početak programa zakazan je za 11 sati.
V. Mašić

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Svake godine oko 100 novoinficiranih HIV virusom u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2013

U Srbiji se godišnje u proseku otkrije od 100 do 130 novoinficiranih virusom HIV, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje Srbije 'Dr Milan Jovanović-Batut' Dragan Ilić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.