Prijem za Milutina Stefanovića

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Maj.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za Milutina Stefanovića

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević organizovao je danas prijem za strelca SK “Čika Mata“ Milutina Stefanovića koji je na Svetskom kupu održanom u američkoj vojnoj bazi Fort Beningu u SAD osvojio zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška, kvotu za olimpijske igre i evropski rekord finala.

Strelci kragujevačkog Streljačkog kluba učestvovali su na ovogodišnjem Svetskom kupu u Fort Beningu svaki u svojoj disciplini kao deo streljačke reprezentacije Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << />
Postignuti rezultati su zaista za divljenje. To je veliki, kako lični uspeh tako i uspeh kluba ali i grada. Visoke rezultate i medalje kragujevački sportisti donose u svoj grad. Namera nam je da podržimo uspehe ali i aktivnosti koje svakom uspehu prethode, a na nama je da finansijska pomoć ne izostane - rekao je Urošević, pomoćnik gradonačelnika.

Na prijem, Milutin je došao sa svojim starijim kolegom Stevanom Pletikosićem, višestrukim svetskim i evropskim prvakom koji mu pruža nesebičnu podršku i predsednikom kluba Milanom Armušom.

Kao prijatelj i stariji kolega čestitam na izvanrednom rezultatu i želim da napomenem da se to od Milutina i očekivalo jer su njegovi rezultati ove godine izuzetno visoki a medalja je prirodan sled okolnosti posle velikog i napornog rada uloženog u prethodnom periodu kako na treninzima u Kragujevcu tako i na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Ova zlatna medalja je veliki uspeh ali nije iznenađenje - rekao je Stevan Pletikosić.

Pred kragujevačkim strelcima je još nekoliko velikih međunarodnih takmičenja a osnovni cilj je da zadržie visoke rezultate i da ovu godinu završe što bolje, da se plasiraju što više na svetskoj rang listi što će im doneti nove povoljnosti. Plasmani ove i sledeće godine, kaže Pletikosić, biće izuzetno naporni i iziskivaće puno troškova vezanih i za takmičenja i za cikluse priprema.

Na Svetskom kupu u Fort Beningu učestvovalo je preko 600 strelaca iz 76 zemalja. Postoje nekako pozitivne vibracije prema tom strelištu. Osećao sam se kao svoj na svome. Prošle godine sam tamo debitovao u Svetskom kupu i osvojio srebro, možda je to i jedan od ključnih momenata zašto uspeh nije izostao. Finale je moja disciplina, uživam u pritisku koje finale prati a i sama činjenica da je učestvovalo 8 najboljih takmičara sveta u ovom trenutku za mene je predstavljalo veliku privilegiju i imponovalo mi je da budem tu - istakao je Stefanović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Prijem za Milutina Stefanovića

Izvor: KGsport.info, 22.Maj.2015, 12:54

. Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević organizovao je prijem za strelca SK “Čika Mata“ Milutina Stefanovića, koji je na Svetskom kupu, održanom u američkoj vojnoj bazi Fort Beningu (SAD), osvojio zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška, ispunio kvotu za Olimpijske igre i...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.