Održana Skupština Saveza izviđača Srbije

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Mar.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Skupština Saveza izviđača Srbije

Redovna godišnja Skupština Saveza izviđača Srbije kojoj je prisustvovalo oko 50 delegata iz cele Srbije, održana je danas u sali Skupštine grada. Na Skupštini je razmatran izveštaj o radu, finansijski izveštaj, plan rada za narednu godinu i strategija razvoja udruženja do 2020. godine. Sednicu je otvorio Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih.

Živimo u vremenu kada je tehnologija znatno napredovala, u kome su deca i mladi nažalost izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << interakciju sa prirodom, i najveći deo vremena provode ispred ekrana. Smatrama da upravo udruženja kao što su izviđači imaju programe koji mogu da zainteresuju decu i mlade, da ih povežu sa prirodom, od organizovanja kampovanja do savladavanja korisnih veština kao što su snalaženje u prirodi, orjentacija - rekao je Nikezić.

Prema rečima,Tanje Janković, starešine Saveza izviđača Srbije, najveći prioritet je školovanje kadrova i to je nešto što Savez trenutno može da ponudi odredima kao pomoć.

Od nacionalnih aktivnosti, u planu nam je Nacionalni izviđački višeboj, tradicionalna takmičenja orjentacionog karaktera i Izviđačke igre u septembru mesecu, koje će biti održane u Nišu - kaže Jankovićeva.

Inače, kako se čulo na Skupštini izviđača, pre 105. godina, na Đurđevdan, u Kragujevcu je osnovan Savez izviđača Srbije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.