Najoštrije osuđujemo napad na komunalnog policajca

Izvor: Kragujevac.rs, 30.Jul.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najoštrije osuđujemo napad na komunalnog policajca

Samo dan nakon sastanka na kome su predstavnici lokalne samouprave javno upozorili sva taksi udruženja u gradu da će biti pooštrene mere kontrole poštovanja gradske Odluke o auto-taksi prevozu, povređen je komunalni policajac Boris Đokić u toku vršenja službene dužnosti od strane taksiste koji je upozoren da čini prekršaj. Incident se dogodio jutros oko 8:00 sati, na autobuskom stajalištu kod «Varteksa» u ulici Nikole Pašića, a komunalni policajac Boric Đokić zadobio je povredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << desnog kolena i nalazi se u Urgentnom centru.

Detalji o ovom događaju saopšteni su na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u zgradi Grada, a kojoj su prisustvovali Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, Miroslava Petrović, načelnik Sektora za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju, Ana Sokolović, načelnik Komunalne policije i komunalni policajac Zoran Marjanović koji je sa povređenim policajcem bio u jutrošnjoj patroli.

Prema rečima komunalnog policajca Zorana Marjanovića koji je bio očevidac ovog događaja, taksi vozilo marke «fijat multipla» zaustavilo se na autobuskom stajalištu kod «Varteksa» čekajući da primi putnike. Vozač koji je inače registrovan taksi prevoznik upozoren je od strane komunalnih policajaca da čini prekršaj, vozilo je fotografisano, a prilikom pokušaja legitimisanja, vozač je pružio otpor i vozilom udario komunalnog policajca na dužnosti i naneo mu povredu kolena. Protiv ovog taksiste biće pokrenut krivični postupak za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ovim putem oštro osuđujemo napad na komunalnog policajca koji se nalazio na radnom mestu i obavljao svoju dužnost savesno. Očigledno da je u gradu Kragujevcu najveći problem linijski prevoz, jer ta vrsta taksi prevoza nanosi veliki štetu kako drugim taksistima koji vrše svoj posao na zakonit način, tako i javnom prevozu grada. Ovom prilikom mogu da najavim kontrolu koja će biti još intenzivnija u narednom periodu - kaže Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Ovo, nažalost, nije prvi napad na komunalnog policajca u toku vršenja službene dužnosti u Kragujevcu. Prema Jekićevim rečima, prekršajne prijave koje komunalni policajci pišu u ovakvim situacijama obično padaju na sudu zbog čega se razmatra mogućnost drugih sankcija kao što je npr. oduzimanje vozila do završetka postupka.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.