Izdvojili smo 5 razloga zašto trčati

Izvor: Bor030.net, 09.Maj.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdvojili smo 5 razloga zašto trčati

Trčanje je aktuelno među svom populacijom. Tokom trčanja se bolje osećamo, oslobađamo stresa, a generalno, ono pozitivno deluje na naš organizam. Jedina loša osobina je upala mišića ako preteramo.

Nauka je dokazala da nas trčanje čini pametnijim i bukvalno nam stvara nove neurone u mozgu.

“New Jork Magazine” prenosi da su naučnici identifikovali čvrstu vezu između aerobnog vežbanja i kognitivne bistrine. Dokazali su i da aerobno vežanje pobija teoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << da starenjem naš mozak ne može stvarati nove neurone. Aerobno vežbanje stvara nove neurone i ove nove ćelije se pojavljuju u hipokampusu, delu mozga koji je povezan sa učenjem i memorijom.

Pitali smo poznatu borsku zaljubljenicu u trčanje Milenu Dragićević, da nam uputi pet razloga za ovaj način rekreacije i evo šta je ona odgovorila.

Naučnici su takođe dokazali i da se prilikom trčanja povećava protok krvi u mozak što dovodi do bistrine uma.

Ako želite da se malo “izduvate”, rešte problem ili samo poboljšati memoriju, svakako je savet da trčite.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.