Dani Brestovačke banje u znaku velikog jubileja

Izvor: Bor030.net, 25.Avg.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Brestovačke banje u znaku velikog jubileja

Dani Brestovačke banje, tradicionalna manifestacija, ove godine protekla je u velikom jubileu 180 godina od dolaska knjaza Miloša u ovo malo banjsko lečilište. Pored bogatog kulturno – umetničkog programa novina od ove godine je izbor za najlepšu devojku Brestovačke banje koja će predstavljati zaštitno lice banje u narednih godinu dana.

Veliki broj izlagača i učesnika iz svih krajeva Srbije i inostranstva privukla je veliki broj posetilaca 21. manifestacije Dana Brestovačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << banje. Centralna manifetscija bila je predstava „Dolazak knjaza Miloša Obrenovića i knjeginje Ljubice u Brestovačku banju“  (koju su odigrali glumci Katarina Vićentijević i Branko Jerinić).

Priprema tradicionalne hrane “Zlatne ruke”, likovne kolonije, nastup KUD-ova i sportska nadmetanja obeležili su i ovogodišnju manifestaciju. “Kruna” svega bili su koncerti grupe “Legende” i Ivane Pavković koji su privukli “reku” posetilaca.

Prema rečima Žakline Tufonić iz Turističke organizacije Bora, ova manifestacija je spremana detaljno i svaki trud se isplatio jer su posetioci makar za trenutak mogli da se vrate u dimenziju od gotovo pre dva veka, kada je knjaz Miloš Obrenović prvi put posetio Brestovačku banju.

Organizatori ovogodišnje manifetacije “Dani banje” bili su Turistička organizacija, Centar za kulturu, Muzej rudarstva i metalurgije i preduzeće “Brestovačka banja – Srpska kruna”.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.