8. novembra u Pančevu nastupa  gitarista Džon Aberkrombi

Izvor: KovinEkspres.rs, 29.Okt.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

8. novembra u Pančevu nastupa gitarista Džon Aberkrombi

Gitarista Džon Aberkrombi

Poslednje večeri 17. Pančevačkog Jazz festivala, u subotu, 8. novembra od 20.30, u Dvorani Kulturnog centra, prvi put u našoj zemlji će nastupiti zvezda svetske džez scene – gitarista Džon Aberkrombi, i to sa vrhunskim muzičarima: bubnjarem Adamom Nusbaumom i orguljašem Gerijem Versejsom.

Iste večeri, od 22 sata očekuje nas koncert dua pijaniste Joakima Kuna, velikana evropskog džeza, i Prabu Eduara, indijskog perkusioniste. Ulaznice >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << za poslednje veče 17. Pančevačkog Jazz festivala mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 300 dinara.

Džon Aberkrombi jedan je od najuticajnijih i najcenjenijih džez gitarista na sceni u poslednje četiri decenije. Tehnički izuzetno potkovan i svestran instrumentalista, omiljen među kolegama muzičarima, savršen je primer umetnika koji u svom delu spaja avanturistički duh i čvrstu ukorenjenost u džez tradiciji, na stilskoj trasi od fjužna do postbapa.

Aberkrombi je diskografsku karijeru započeo krajem šezdesetih, a renome i prepoznatljivost na fjužn-džez sceni sedamdesetih stiče svirajući čuvenim bubnjarem Bilijem Kobamom.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džon Aberkrombi prvi put u Srbiji

Izvor: Story, 29.Okt.2014

Velikani svetske džez scene nastupaju u okviru Džez festivala, po prvi put u našoj zemlji...Džon Aberkrombi, foto: Promo..Poslednje večeri 17. Pančevačkog Džez festivala, u subotu, 8. novembra od 20.30, u Dvorani Kulturnog centra, prvi put u našoj zemlji nastupiće zvezda svetske džez scene...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.