Gasprom upozorava da Ukrajina opet ne plaća gas

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom upozorava da Ukrajina opet ne plaća gas

Ukrajina, kao i ranije, ne plaća u punom obimu gas, čime ne poštuje obaveze koje je ugovorom preuzela, rekao je zamenik predsednika Gasproma Aleksandar Medvedev na Evropskoj konferenciji za gas u Beču.

Medvedev je okupljenim predstavnicima struke situaciju ilustrovao primerom.

"Kada u restoranu naručite šniclu i donesu vam je, podrazumeva se da mora da se plati cela šnicla", rekao je.

Šef >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gasproma Aleksej Miler je ranije govorio da je dug ukrajinskog Naftogasa Gaspromu 2,44 milijarde dolara, odnosno 2,19 milijardi dolara za ispostavljeni gas, a ostalo su penali za kašnjenje.

Miler je rekao da je Ukrajina pre početka isporuka gasa u okviru "zimskog paketa" platila dug od 3,1 milijardu dolara.

"Ali to je samo deo duga", konstatovao je on.

Prema trojnom sporazumu, isporuke gasa u Ukrajinu se obavljaju na osnovu činjenice da zemlja treba da plati dug od 3,1 milijardu dolara, napravljen u periodu novembar-decembar 2013. i april-maj-jun 2014. godine, objasnio je Miler.

U tom periodu isporučeno je 11,5 milijardi kubnih metara gasa ukupne vrednosti 5,29 milijardi dolara, podsetio je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.