Sputnjik: Daut Haradinaj na prvoj optužnici Specijalnog suda

Izvor: N1 televizija, 09.Avg.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sputnjik: Daut Haradinaj na prvoj optužnici Specijalnog suda

Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Hardinaja, brata mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja, saznaje Sputnjik.

Daut Haradinaj biće optužen za zločine počinjene u Glođanima 1998. godine, kada je jedinica koju je on predvodio kao jedan od komandanata OVK napala policijsku stanicu i ubila srpskog policajca Miodraga Otovića, navodi Sputnjik.

Osim toga, grupa koju je Daut predvodio odgovorna je i za zastrašivanje i ubistva Srba i Albanaca lojalnih srpskim vlastima u istom periodu u okolnim mestima kao što su Đakovica i izbeglički kampovi u Juniku i Babalolju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinajev brat biće optužen za zločine OVK

Izvor: Mondo, 09.Avg.2017

Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše Olobodilačke vojske Kosova biće Daut Haradinaj, brat mandatara za sastav prištinske vlade Ramuša Haradinaja...Foto: Screenshot..Pozivajući se na pouzdane izvore, "Sputnjik" navodi da bi, osim za zločine koje je počinio u uniformi OVK, Daut...

Nastavak na Mondo...

Daut Haradinaj zbog zločina nad Srbima ide pred specijalni sud

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2017, 00:12

Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja, saznaje Sputnjik iz pouzdanih izvora...Kako se saznaje, Daut Haradinaj biće optužen za zločine počinjene u Glođanima 1998. godine, kada je jedinica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.