Mašić i Petrović: Ako uđe 7 stranaka, parlament kao Farma

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2016, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašić i Petrović: Ako uđe 7 stranaka, parlament kao Farma

Dušan Mašić i Dragoljub Petrović kažu da je neobično što se niko iz RIK-a nije oglasio više od četiri sati nakon što su zatvorena biračka mesta. Ocenjuju da, ukoliko sedam stranaka uđe u parlament, biće kao u Farmi i Parovima. Mašić kaže da postoji mogućnost da uđemo u postizbornu kampanju, kao 1996. i 2000. "Znamo kako se to završilo", dodaje.

Dušan Mašić kaže da je veliki poraz RIK-a to što nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << imali prve rezultate ni četiri i po sati posle zatvaranja birališta. "Prvi gubitnik je definitivno RIK, drugi je CeSid koji je urušio ono što je gradio deceniju, oni sada malo koriguju..."

"Tu se nešto dešava. Prvi put imamo par lista koje se nalaze oko cenzusa, ali ni to nije razlog da mi i dalje nagađamo, da ne znamo izlaznost. Neko tu ne radi svoj posao. Nešto tu ne štima", rekao je Mašić. RIK se oglasio nešto nakon toga.

Mi u 00.30 je ne znamo da li u parlament ulaze četiri liste, kao što tvrde Šešelj i Vučić, ili sedam, navodi.

To mnogo menja stvari u nekom budućem parlamentu, može da od pobednika, napravi gubitnika od SNS-a, rekao je. "Imaćemo verovatno narednih dana priču i o bugarskom vozu i o bugarskom ringišpilu, o slikanju  listića i biće mučno", dodao je.

Možda je Riknulo nešto u RIK-u.

"Žao mi je ovih ljudi iz RIK-a, njihova rodbina ne zna šta je sa njima, o njima nema ni traga ni glasa", kaže Mašić.

Mašić dodaje da mi ne znamo ni šta se dešava na lokalu.

"Tužno da u eri interneta, mi u pola jedan ne znamo gotovo ništa", kaže Mašić.

On je rekao da je očekivao od lidera koji napravi takav rezultat da bude malo energičniji.

Mašić je naveo da se može očekivati da se predizborna kampanja pretvori u postizbornu kampanju.

"Možda ćemo prvi put imati postizbornu kampanju, prvi put posle 1996. i 2000. a znamo kako se to završilo", rekao je Mašić.

On je rekao i da, ako cenzus prođe DJB, da će oni biti istinski pobednici ovih izbora. Sa svojih 15 poslanika biće jako brojna grupa - naročito ako se uzme u obzir to da su išli sami, rekao je Mašić.

"Biće zabave u parlamentu"

Ako uđe sedam lista uđe u parlament, mogu da ukinu Parove, tu će ista vrsta zabave biti, naveo je Mašić.

S tim se saglasio i Draža Petrović. On kaže da će ulazak radikala u skupštinu promeniti malo dinamiku rada parlamenta.

"Tu će biti ta centralna vradžibinska uprava i biće raznih egzotičnih likova, i bar će biti zanimljivo za gledanje", rekao je Petrović.

Sada kada uđu radikali, bar ćemo moći manje da gledamao "Farmu", a više radikale u parlamentu, rekao je Petrović.

Čini mi se da ako Vučić bude mogao sam da formira vladu, on će to uraditi, zaključio je  Petrović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.