Skup protiv GMO u Beogradu

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup protiv GMO u Beogradu

Cilj skupa da se podigne glas razuma protiv tehnologije koja predstavlja do sada najveću opasnost u istoriji civilizacije, kazao je Branko Čičić, predstavnik Građanske inicijative za Srbiju bez GMO

BEOGRAD - Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su danas protesni skup ispred Skupštine grada Beograda da bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji.

Učesnici skupa "Zajedno za Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bez GMO" nose transparente na kojima piše "Stop GMO", "GMO ne", "Ja nisam naučni eksperiment", "Ni nikl, ni GMO"...

Skup obezbeđuje pripadnici policije, a saobraćaj na Trgu Nikole Pašića se obavlja normalno.

Predstavnik Građanske inicijative za Srbiju bez GMO Branko Čičić rekao je da je cilj današnjeg skupa da se podigne glas razuma protiv, kako tvrdi, tehnologije koja predstavlja do sada najveću opasnost u istoriji civilizacije.

On je rekao i da su Građanska inicijativa, čiji je predstavnik, i udruženja koja su protiv GMO predali apel predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da kao "poslednja linija odbrane ne potpiše najavljeni zakon kojim se liberalizuje promet GMO u Srbiji".

Čičić je najavio da će isti apel danas predati i premijeru i vicepremijeru Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću, kao i ministrima i poslanicima u Skupštini Srbije.

"Genetski modifikovana hrana i inžinjering prisutni su više od 20 godina i nijedna od tvrdnji biotehnoloških kompanija nije se pokazala kao istinita i nije se pokazalo da će GMO doneti veće prinose, već, naprotiv, mnnogi usevi manje rađaju", rekao je Čičić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skup protiv GMO u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2013

BEOGRAD - Građanska inicijativa "Srbija bez GMO" i nekoliko ekoloških udruženja organizovali su danas protesni skup ispred Skupštine grada Beograda da bi izrazili neslaganje sa najavljenim slobodnijim prometom GMO u Srbiji. Učesnici skupa "Zajedno za Srbiju, bez GMO" nose transparente na kojima...

Nastavak na Večernje novosti...

RADOVI NA PANČEVAČKOM MOSTU: Menjaju se betonske ploče na pešačkim stazama!

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013

BEOGRAD - Radovi na zameni betonskih ploča na pešačkim stazama na Pančevačkom mostu u smeru Beograd–Pančevo, i to od Višnjičke ulice prema Pančevačkom mostu, izvodiće se od srede uveče od 22 časa do  četvrtka ujutro u 5 sati, saopšteno je iz  JP „Putevi Srbije”...Saobraćaj će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.