NAPAD HAKERA: Islamska država srušila Fejsbuk i Instagram!

Izvor: Kurir, 27.Jan.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD HAKERA: Islamska država srušila Fejsbuk i Instagram!

Iza napada na te sajtove stoje hakeri iz grupe "Lizard skvod", povezane sa terorističkom grupom "Islamska država" (IS), koji su juče srušili sajt malezijske aviokompanije "Malezija erlajnz"

Sajtovima popularnih društvenih mreža Fejsbuk i Instagram jutros nije moglo da se pristupi širom sveta u trajanju od najmanje 40 minuta, objavili su svetski mediji.

Sajt Raša tudej navodi da iza napada na te sajtove >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stoje hakeri iz grupe "Lizard skvod", povezane sa terorističkom grupom "Islamska država" (IS), koji su juče srušili sajt malezijske aviokompanije "Malezija erlajnz", čije su se dve letelice prošle godine srušile.

Korisnici Fejsbuka su na sajtu mogli da pročitaju: "Izvinite, nešto nije u redu. Radimo na tome i uklonićemo problem što je pre moguće", dok je Instagram objavio na Tviteru da su upoznati sa problemom i da rade na njegovom rešavanju.

Fejsbuk ima oko 1,25 milijardi, a Instagram oko 300 miliona korisnika u svetu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

»Pali« Fejsbuk i Instagram

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2015

SAN FRANCISKO- Sajtovima popularnih društvenih mreža Fejsbuk i Instagram jutros nije moglo da se pristupi širom svijeta u trajanju od najmanje 40 minuta, objavili su svjetski mediji...Sajt Raša Tudej navodi da iza napada na te sajtove stoje hakeri iz grupe "Lizard skvod", povezane sa terorističkom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.