Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izbjeći probleme na Facebooku?!

Facebook je dobar način da ostanete u kontaktu s prijateljima, članovima porodice pa čak i poslovnim kolegama.

No, Facebook može uzrokovati i probleme zbog objavljivanja nekih fotografija, statusa i slično jer neko ne želi da takve stvari znaju i ostali. Ovo su načini kako spriječiti nešto takvo:

1. Ako ste zabrinuti da bi neko mogao vidjeti neki komentar ili status, nemojte ga stavljati na Facebook. Ne možete kontrolisati šta drugi stavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na Facebook, ali možete kontrolisati ono što vi objavljujete.

2. Upoznajte se malo bolje s postavkama privatnosti na Facebooku. Na toj stranici imate mnogo mogućnosti skrivanja informacija od određenih ljudi.

3. Nemojte prihvatati niti slati zahtjeve osobama koje bi mogle uzrokovati probleme. Ako ste imali problema s nekim u prošlosti,  ne znači da će se sada situacija promijeniti jer ste prijatelji na Facebooku.

4. Koristite opciju blokiranja. Nemojte čekati da neko pređe granicu dobrog ukusa, radije se unaprijed osigurajte.

5. Nemojte zaboraviti da nekoga možete i "izbaciti" iz prijatelja.

6. Budite oprezni ako na Facebooku imate neke kolege s posla. Mnoge kompanije to koriste kao nadzor nad svojim zaposlenicima. Nemojte stavljati ništa neprimjereno, isto tako nemojte stavljati nikakve informacije o poslu.

7. Nemojte objavljivati ništa što ne razumijete.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.