ŽELJKO MITROVIĆ PODNEO TUŽBU PROTIV HRVATSKE

Izvor: Kurir, 10.Avg.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELJKO MITROVIĆ PODNEO TUŽBU PROTIV HRVATSKE

Vlasnik Pink TV Željko Mitrović podneo je tužbu protiv carinarnice u Dubrovniku koja je kako tvrdi nezakonito oduzela njegovu jahtu 'El Bosco V'.

Uprkos iyjavi da u Hrvatsku neće više kročiti dok je Jadranka Kosor na vlasti, Mitrović je ipak sleteo preksinoć u Dubrovnik, ali ne kao turista ili srpski građanin, već čisto poslovno kako bi pokrenuo postupak protiv prodaje jahte, pi[u hrvatski mediji.

Mitrović ističe da podiže tužbu protiv zloupotrebe carinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlasti u RH, što se može protumačiti kao tužba protiv Republike Hrvatske.

"Ukoliko se spor reši u moju korist, odnosno jahta mi bude vraćena, obustaviću sve postupke i tužbe," rekao je Mitrović.

Mitrovićev advokat Neven Cirkveni tvrdi da su tužbu podneli zbog nezakonitog postupka carinarnice, odnosno grubih proceduralnih propusta pri oduzimanju jahte "El Bosco V”.

Carinarnica u Dubrovniku nije donela rešenje o izvršenju, što je bila dužna pre samog oglašavanja prodaje broda, pa i oduzimanja broda. To nije učinjeno ni pri zapleni broda, a ni posle, izdano je samo rešenje o poreznom dugu. Istovremeno smo zatražili da se stavi privremena mera zabrane prodaje broda - rekao je advokat Neven Cirkveni.

Podsetimo, Mitroviću je hrvatska Carina prošle godine zaplenila jahtu vrednu gotovo deset miliona evra, a budući da Mitrović nije želio da plati kaznu, njegova jahta će 17. avgusta biti prodana na aukciji.

Pogledaj i: Željko Mitrović postao Hrvat

MItrović: Ne dam za moju jahtu nijedan evro

- Ne pada mi na pamet da kupujem ponovo svoju jahtu. Ne bih je kupio ni za jedan evro. Već u četvrtak letim u Brisel i London da se sastanem sa svojim timom advokata. Predali smo dokumentaciju zbog koje sam i ja u Dubrovniku, a zbog koje sud mora reagovati u roku od 48 sati. Ako je Hrvatska pravna država, na ovo mora reagovati odmah, nema tumačenja i dvosmislenosti - izjavio je Mitrović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrović: Ne pada mi na pamet da kupujem ponovo svoju jahtu!

Izvor: Svet, 10.Avg.2011

Željko Mitrović je pre dva dana doleteo u Dubrovnik kako bi sa svojim advokatima podneo tužbu Opštinskom sudu protiv carinarnice u Dubrovniku. Mitrovićev advokat Neven Cirkveni tvrdi da su tužbu podneli zbog nezakonitog postupanja carinarnice, odnosno grubih proceduralnih propusta pri oduzimanju...

Nastavak na Svet...

Hrvati nude Mitrovićevu jahtu za tri miliiona evra!

Izvor: S media, 10.Avg.2011

Jahta Željka Mitrovića, usidrena u Dubrovniku, biće ponuđena na aukciji za tri miliona evra, odnosno 23,6 miliona kuna. Luksuzni brod "El Bosko V" Mitrović platio 10 miliona evra. Sud u Dubrovniku odlučuje da li će biti aukcije. ..Jahta Željka Mitrovića, usidrena u Dubrovniku, trebalo bi da...

Nastavak na S media...

UNS i NUNS osudili Mitrovićev bojkot, favorizovanje i zataškavanje

Izvor: NaDlanu.com, 10.Avg.2011

Oba srpska novinarska udruženja osudila su danas podređivanje uređivačke politike televizije sa nacionalnom frenvencijom ličnim motivima Željka Mitrovića kome je u Hrvatskoj oduzeta jahta. .."Mediji su javno dobro i niko, pa ni vlasnik medija, nema pravo da programske sadržaje podređuje ličnim...

Nastavak na NaDlanu.com...

Mitrović najavljuje pitanja za Kosorovu i Zagreb

Izvor: Cafe.ba, 10.Avg.2011

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović najavio je novi programski koncept u interesu srpskih potrošača i građana Srbije, kao i više javnih pitanja za Vladu Hrvatske i Jadranku Kosor lično.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.