Sanja Radan: Decu učim da su dobrota i pamet jedino što vredi

Izvor: Svet, 21.Nov.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanja Radan: Decu učim da su dobrota i pamet jedino što vredi

Voditeljka „Prve“ televizije Sanja Radan pre više od dvadeset godina počela je da gradi novinarsku karijeru na „Radio-televiziji Srbije“, a pauzu u poslu napravila je kada se otisnula u menadžerske vode. Svesna da je novinarstvo njena najveća ljubav, vratila se na male ekrane, na kojima je sada publika gleda u emisijama “Tačno 9″ i “Tačno 1″. Sa suprugom Borisom zabavlja se od srednjoškolskih dana, ali još nema recept za uspešan brak, osim što se trudi da im >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << svakodnevica bude ispunjena osmehom, razumevanjem i uzajamnim poštovanjem. Dok gradi karijeru osluškuje želje dvanaestogodišnjeg sina Vuka i osmogodišnje kćerke Nine i uživa u svakom trenutku provedenom sa njima. Za magazin „Hello!“ četrdesetdvogodišnja novinarka govori o poslu koji je u potpunosti ispunjava.
Vodite emisije “Tačno 9″ i “Tačno 1″. S obzirom na to da imate bogato iskustvo u novinarstvu, da li vam taj televizijski format najviše odgovara?
- Sticajem okolnosti te dve emisije pripadaju informativnom programu, ali ipak su kolažnog karaktera. To je naročito izraženo u novom konceptu emisije “Tačno 9″, koja je sada personalizovana pa je svako jutro obojeno senzibilitetom televizijskog lica koje je tog dana vodi: Ivana Gajica, Irina Vukotić, Ivana Zarić i Stefan Buzurović. U emisiji “Tačno 1″, gde postoji petnaestominutni segment vesti na početku svake emisije, takođe nas je pet.
Sa suprugom ste od srednjoškolskih dana. Da li obeležavate važne datume?
- Uvek obeležimo neki važan datum, makar simbolično, ali važno je naglasiti da su iznenađenja u braku uvek lepa i korisna.
Koje vrednosti vi i vaš suprug želite da usadite deci?
- Učimo ih da su dobrota i pamet jedino što vredi, da je znanje moć, da srpski jezik ne znači da bi trebalo da nabubaš lekciju i dobiješ pet iz kontrolnog, a da zaboraviš da otkriješ njegovu lepotu kroz divne knjige i pametne misli. Da su svi drugari jednako važni, ali da budu oprezni, jer, kao i odrasli, i deca umeju da budu surova i da, kada ih nešto povredi, ne shvate to kao nešto strašno.
Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 
Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.