Sajam etno hrane i pića krajem novembra

Izvor: Press, 15.Nov.2012, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam etno hrane i pića krajem novembra

Najveća smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda -Sajam etno hrane i pića biće održan po sedmi put, na Beogradskm sajmu od 27. do 30. novembra.

Cilj Sajma je stvaranje robne marke etno proizvoda, a pored promocije i zaštite robnih marki, Sajam je u dosadašnjem periodu pomogao i izvoz, zapošljavanje i ravnomerniji razmeštaj proizvodnje, kroz aktiviranje potencijala najmanje razvijenih opština i regiona.

Oko 300 izlagača iz zemlje i inostranstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predstaviće više od 1.000 različitih proizvoda, među kojima su džemovi, slatko, vurda, sprža, ajvar, kisela zimnica, suhomesnati specijaliteti, pirotske peglane kobasice, mleč ni proizvodi, kozji sirevi, med, čajne mešavine, sušeno voće, pekarski proizvodi, vina, rakije...

Na taj način od zaborava se čuvaju stari recepti, karakteristični za pojedine oblasti i regione Srbije, povećava proizvodnja hrane, održavaju i razvijaju seoska domaćinstva.

Sajam je namenjen prvenstveno poslovnim posetiocima - vlasni ci ma restorana, trgovinskih radnji, šefovima kuhinja i nabavljačima hotela i trgovinskih lanaca, koji će imati priliku da se upoznaju sa asortimanom, ukusom i cenom specijaliteta koje mogu uvrstiti u sopstvenu ponudu.

Sajam etno hrane i pića je mesto susreta proizvođača sa potencijalnim kupcima, ali i velikim tržištem. Vrhunski stručnjaci će prenositi svoja znanja iz oblasti brendiranja proizvoda, zaštite imena i geografskog porekla, receptura, uvođenja sistema kvaliteta, pravne zaštite, unapređenja pakovanja i metoda prodaje izlagačima i posetiocima sajma.

Pokrovitelj Sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Priv red ne komore Srbije.

Za poslovne posetioce ulaz na Sajam biće besplatan, uz popunjavanje registracionog lista ili vizit kartu, a za ostale zainteresovane, pojedinačna ulaznica košta 250 dinara, a za grupne posete 150, dok je cena parkinga 100 dinara po satu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Etno specijaliteti na Beogradskom sajmu

Izvor: Mondo, 16.Nov.2012, 11:50

Sajam etno hrane i pića održaće se od 27. do 30. novembra u Beogradu. Idealna prilika za prave gurmane da probaju džemove, slatka, ajvar, kolače, peciva, hleb, pite....Najveća smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda - Sajam etno hrane i pića biće sedmi put održan na Beogradskom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.