STUDENTI BLOKIRALI PRAVNI: Ne odustajemo, spavaćemo na fakultetu!

Izvor: Kurir, 08.Okt.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENTI BLOKIRALI PRAVNI: Ne odustajemo, spavaćemo na fakultetu!

Osnovni razlog za održavanje protesta jeste ukidanje vanrednog oktobarskog roka, poznatijeg kao oktobar 2, podizanje finansijskih nameta gde god je to moguće, menjanje sistema upisa u toku školovanja pomoću kog Fakultet danas ostvaruje enormne godišnje prihode, navode studenti.

BEOGRAD - Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu blokirali su ovu ustanovu zbog neispunjavanja zahteva, odnosno nisu zadovoljni načinom bodovanja ispita i ukidanja vanrednog oktobarskog roka, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog toga što su oni koji su studije upisali 2006. godine imali rok do septembra da fakultet i završe.

Planira se spavanje na fakultetu. Ne odustajemo! #pravnifakultet #protest

"Osnovni razlog za održavanje protesta jeste ukidanje vanrednog oktobarskog roka, poznatijeg kao oktobar 2, podizanje finansijskih nameta gde god je to moguće, menjanje sistema upisa u toku školovanja pomoću kog Fakultet danas ostvaruje enormne godišnje prihode, neuporedive sa bilo kojim drugim fakultetom u državi. Sve ono za šta su se studenti prošle godine borili a što je trebalo biti potvrđeno usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju, ironično, baš na Pravnom fakultetu nije ispoštovano", objavili su studenti ovog fakulteta na Fejsbuku.

Ulaz je blokiran #pravnifakultet #protest pic.twitter.com/V3jG5MYYUf

"Uprava nije ispunila naše zahteve i mi smo u 15 časova počeli smo blokadu", poruka je studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, koji su protest počeli u 12, a onda tri sata kasnije blokirali ovu visokoškolsku ustanovu.

Studenti protestuju nezadovoljni načinom bodovanja ispita i time što oni koji su studije upisali 2006. studije moraju da završe do kraja godine.

Autor: EPK,Foto: Twitter

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Studenati blokirali Pravni fakultet!

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2015

S OBZIROM na to da Uprava nije ispunila naše zahteve, u 15 časova počeli smo blokadu - poruka je krupe studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, koji su protest počeli u 12 i tri sata kasnije blokirali ovu visokoškolsku ustanovu. Studenti protestuju nezadovoljni načinom bodovanja ispita i time što...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.