Prijavite se za prolećni semestar Škole za novinare i urednike CPG! Bora Otić: Radoznalost i strpljenje su najbitnije osobine novinara

Izvor: Svet, 01.Mar.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavite se za prolećni semestar Škole za novinare i urednike CPG! Bora Otić: Radoznalost i strpljenje su najbitnije osobine novinara

Prolećni semestar Škole za novinare i urednike u „Color Press Grupi“ počeće u subotu 14. marta. Jedan od gostiju predavača koji je prošloj generaciji polaznika preneo svoja znanja je bio autor emisije „Petkazanje“ Bora Otić.
Preneo sam im neka svoja iskustva o poslu i novinarskom hlebu, verujem da im je to bio dodatni motiv da nastave i istraju – kaže ovaj novinar.
On je istakao da je motiv njegovog dolaska kao predavača bila podrška mlađim generacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << novinara.
Tvrdim da se sa početnicima u ovoj profesiji radi malo loše, naročito u elektronskim medijima. Želeo sam da im dam podršku i da podelimo zajednička interesovanja. Možda će neko od tih mladih ljudi poželeti i da sarađujemo – rekao je Otić i napomenuo da su radoznalost i strpljenje ključne osobine dobog novinara.
Časove grupama od 12 do 15 polaznika pored autora „Petkazanja“ držaće i dugogodišnji urednici, redaktori i novinari „Color Press Grupe“ Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Igor Conić, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Ivan Vuković, Nadežda Jokić, Vesna Tamburić, Jordan Ginović, Dragan Kecman, ali i kolege iz drugih medija Vesna Dedić, Duška Jovanić, Marina Kosanović, Aleksandar Filipović, Vesna de Vinča, Zoran Torbica, Snežana Dakić i mnogi drugi.
“Color Press Grupa” kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 10 konferencija u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe.
Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.
Iz svake generacije od četiri do pet najuspešnijih polaznika dobije posao u CPG.
Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama „Color Press Grupe“, Temerinska 102, Novi Sad. Upis traje do utorka, 3. marta.
Autor: Alisa Varga
Foto: Jaroslav Pap

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.