Napokon im stali na put: Lažna firma godinama oštećuje kablovske operatere

Izvor: Svet, 27.Avg.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napokon im stali na put: Lažna firma godinama oštećuje kablovske operatere

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su rasvetlili slučaj u kome je bečka firma GSS Medija, neovlašćenom reemisijom televizijskih kanala, oštetila kablovskog distributera.
Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su rasvetlili slučaj u kome je bečka firma GSS Medija, neovlašćenom reemisijom televizijskih kanala, oštetila kablovskog distributera SBB za više miliona evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << policije, GSS Medija je putem dva kol-centra, u Beogradu i Nišu, pronalazila klijente i prodavala im pakete za gledanje TV kanala sa teritorija država bivše Jugoslavije i šire.
Program su pratili preko interneta, putem IPTV boksa, koji je nudio 180 kanala, po ceni od 145,90 evra za aktiviranje usluge i mesečnoj pretplati od 15,90 evra.
Posrednička agencija, preko koje su zaposleni bili angažovani, uzimala je proviziju po pronađenom klijentu od 40 evra.
Klijenti su pozivani telefonom putem interneta, tako da se na displeju pojavljivao telefonski broj austrijskog teleoperatera.
Pretresom poslovnih prostorija kol-centara oduzeta je interna evidencija o njihovom radu, kao i 38 računara korišćenih kao radne stanice.
Protiv odgovornog lica GSS Medije S.P. policija će Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal podneti krivičnu prijavu, na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.
 
Izvor: Novosti
Foto: Facebook

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.