SBB oštećen za više miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBB oštećen za više miliona evra

Uprava kriminalističke policije i Više javno tužilaštvo u Beogradu rasvetlili su slučaj u kome je kompanija "SBB" oštećena za više miliona evra, od strane firme GSS Medija, koja je neovlašćeno vršila reemisiju televizijskih kanala, bez odobrenja nosioca autorskih prava.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, firma "GSS Media" sa sedištem u Beču, putem dva kol-centra, u Beogradu i Nišu, pronalazila je klijenta i prodavala im pakete za gledanje televizijskih kanala sa teritorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivših jugoslovenskih zemalja i šire.

Program su pratili preko interneta, putem GSS IPTV BOX-a, koji je nudio 180 kanala po ceni od 145 evra za aktiviranje usluge i mesečnoj pretplati od 16 evra.

Posrednička agencija, preko koje su zaposleni bili angažovani, uzimala je proviziju od 40 evra po pronađenom klijentu.

Sumnja se da navedena firma nije imala zaključene ugovore sa nosiocima autorskih prava, odnosno da je vršila reemisiju televizijskih kanala bez odobrenja i na taj način oštetila kompaniju "SBB" za više miliona evra, piše u saopštenju.

Prilikom pretresa poslovnih prostorija kol-centara oduzeta je interna evidencija o njihovom radu, kao i 38 računara koji su korišćeni kao radne stanice. Klijenti su pozivani telefonom putem interneta, tako da se na displeju pojavljivao telefonski broj austrijskog teleoperatera.

Protiv odgovornog lica GSS Medije S.P. policija će Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal podneti krivičnu prijavu, na dalje postupanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kompnija "SBB" oštećena za više miliona evra

Izvor: Akter, 26.Avg.2014

Policija će protiv odgovornog lica firme "GŠ Medija" sa sedšitem u Beču zbog sumnje da je neovlašćenim reemitovanjem televizijskih kanala oštetila za više miliona evra kompaniju "SBB" podneti krivičnu prijavu, saopštio je MUP..Krivična prijava na dalje postupanje, protiv S.P. će biti podneta...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.