Kristofer Nolan se vraća na velika platna filmom Interstellar (Foto)

Izvor: Svet plus, 12.Sep.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristofer Nolan se vraća na velika platna filmom Interstellar (Foto)

Jedan od najvećih "živih" reditelja, Kristofer Nolan, vraća se na velika platna svojim novim ostvarenjem "Interstellar", koje u bioskope dolazi ovog novembra.

Nolanovi filmovi predstavljaju savremene klasike sedme umetnosti i svaki od njih je pravo filmsko iskustvo. Svoju najveću slavu postigao je režirajući poslednje naslove iz serijala filmova o "Betmenu". Racionalizovao je lik ovog superheroja i stvorio filmove koje je glorifikovala i ozbiljna filmska kritika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Međutim, njegova karijera ne počinje Betmenom već sjajnim kultnim trilerom "Memento" sa Gaj Pirsom u glavnoj ulozi. "Memento" mu otvara vrata velikih produkcija te uspeh nastavlja filmom "Insomnia" sa Al Paćinom i nedavno preminulim Robinom Vilijamsom u glavnim ulogama.

Ovaj psihološki triler kritika i publika su nagradili samo najboljim kritikama, a Vilijams je dokazao da nije glumac koji samo može da tumači komične slepstik uloge. Nakon ova dva filma, Holivud prepoznaje Nolana kao pouzdanog i kvalitetnog reditelja te mu poverava da u narednim godinama režira filmove o "Betmenu" koje on, zaista, podiže na viši nivo. Ipak iz njegove karijere izdvaja se po svojoj originalnosti i uopšte načinu pristupa, film "Inception" iz 2010. Pored povratka Leonarda Di Kaprija, "Inception" je uspostavio nove standarde filmskog narativa i predstavio originalni i zanimljivi scenario.

Filmski stručnjaci Nolana smatraju autorskim i post-modernističkim rediteljem.

U novembru gledaćemo novo Nolanovo ostvarenje "Interstellar" sa Metju Mekkonahijem u glavnoj ulozi. Inteligentni SF film koji će dokazati da ljubav prema voljenoj osobi može da pokori i beskonačnost svemira.

Autor: B.B.

Foto: Blitz Film&Video

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nolan se vraća na velika platna uz Metjua Mekonahija

Izvor: Story, 12.Sep.2014

Kristofer Nolan jedan od najvećih živih reditelja vraća se na velika platna svojim novim ostvarenjem Interstelar koje u bioskope dolazi ovog novembra...Nolanovi filmovi predstavljaju savremene klasike sedme umetnosti i svaki od njih je  pravo filmsko iskustvo. Svoju najveću slavu postigao je režirajući...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.