Čudo na dnu okeana: Pronađen najređi oblik života na Zemlji

Izvor: Svet, 18.Sep.2014, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo na dnu okeana: Pronađen najređi oblik života na Zemlji

Kada pogledate ovaj video, šokiraćete se kakva bića obitavaju u okeanima. Istraživački tim ekspedicije “Nautilus” naišao je na veliko otkriće.
Oni su zahvaljujući vozilima na daljinsko upravljanje naleteli na jednu od najfascinantnijih i najređih oblika života na planeti – ružičastu siponoporu.
Da ovo otkriće više podseća na neverovatne scene u filmovima naučne fantastike, a ne na stvarnost, pokazuje reakcija jednog od istraživača.
“Još ne mogu da poverujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << da je ovo živo stvorenje”, rekao je jedan od istraživača.
Ono što je kod ovog bića sve zapanjilo je to, što on deluje kao jedan organizam, a zapravo je kolonija hiljada i hiljada manjih organizama koji se nazivaju zooidi. Svaki od njih ima svoju ulogu u celini.
Pored neobičnog oblika, istraživači su iznenađeni i njenom ružičastom bojom.
“Ovo je jedan od razloga zbog kojih se bavim naukom, kada vidim nešto ovako prosto mi oduzme dah. Životinja koja se vidi na ovom snimku je, jednostavno, neverovatna”, napisao je jedan od istraživača.


Izvor: Blic
Foto: Printscreen

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.