Blic slavi punoletstvo: Među gostima premijer Vučić, ministri, estradne zvezde...

Izvor: 24sata, 18.Sep.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic slavi punoletstvo: Među gostima premijer Vučić, ministri, estradne zvezde...

Dnevne novine "Blic" danas proslavljaju jubilarnih 18 godina postojanja na tržištu. Na gala prijemu večeras, zvanicama se obratio glavni urednik Veselin Simonović.

-Od juče su vaše i naše novine punoletne i od njih se očekuje da budu ozbiljne novine. Obećavamo da vas nećemo razočarati i ostaćemo lepo vaspitan tinejdžer, ali dovoljno drzak i radoznao. Od osnivanja naša načela su bila demokratija i vladavina prava, objektivnost. Za ovih 18 godina redakcija "Blica" je >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << prednjačila, mogu slobodno da kažem, i u regionu. Ponašamo se društveno odgovornim, Fondacija "Blica" uskoro će useliti 10 kuća u poplavama razrušeni Obrenovac - rekao je Veselin Simonović, a potom predstavio uredništvo "Blica".

Jelena Drakulić Petrović i Veselin Simonović

Zvanicama, koje čine najistaknutije ličnosti različitog društvenog miljea, među kojima su političari državnog vrha, književnici, glumci, privrednici, direktori kompanija, kao i ugledne estradne ličnosti, obratio se zatim zamenik glavnog urednika i odgovorni urednik "Blic" onlajn izdanja Marko Stjepanović.

- Već 18 godina je prošlo od kada su prvi primerci "Blica" stigli u ruke prvih čitalaca. Ja se ne sećam, tu sam samo 16 godina. Blicov sajt, takođe, slavi jubilej, 15 godina. Izrasli smo u najposećeniji sajt, ne samo od svih novinskih sajtova, već i u našoj kompaniji. "Blic" će biti na čelu talasa inovacija, budućnost je svetla i pozivam vas da nam se pridružite - poručio je Stjepanović.

S leva na desno: Miloš Milošević, Veselin Simonović i Marko Stjepanović

S leva na desno: Miloš Milošević, Veselin Simonović i Marko Stjepanović

- Ovde sam samo dve godine, a ostatak staža sam proveo po drugim redakcijama nervirajući se zašto oni to imaju a mi nemamo. Međutim, onda je onaj što baca kockice složio stvari da i ja dođem. Pozdraviću vas mojim tradicionalnim pozdravom, kojim se opraštam svakog dana u redakciji: Momci, želim vam sve najbolje - rekao je Marjanović.

Zatim se zvanicama obratila i jedna dama, šef deska Ljiljana Knežević.

-Moj zadatak je bio da uvedem sve u rokove i podignem na viši nivo. U tome sam uspela, tako kažu. Uvek donosimo nešto novo i po prvi put u srpskom novinarstvu. Želim vam dobrodošlicu- poručila je Ljiljana.

Izvršni urednik "Blica" i odgovorni urednik "Blic" nedelje Predrag Mihailović poručio je:

- U "Blicu" sam 12 godina i mogu da kažem da sam ponosan što sam dete "Blica" Učio sam od najboljih, a ono što ovu kompaniju izdvaja od ostalih je globalni nivo Ringier Axel Springera. Hvala vam što ste došli - kaže Predrag.

Premijer Aleksandar Vučić

Nakon zvaničnog obraćanja uredništva, zvanice su nastavile uživanje u proslavi. Za dobro raspoloženje bio je zadužen bend bend "Belgrade aqusstic orkestra".

Kao gost iznenađenja, pevačica Nevena Božović obučena kao Merlin Monro, otpevala je i "Blicu" rođendansku pesmu "Happy birthday to you", dok su u vazduhu letele konfete a na torti prštao je vatromet.

Svetlana Ceca Ražnatović

Među zvanicama koje su upriličile ovo slavlje došao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Bratislav Gašić, kao i ministar kulture Ivan Tasovac i ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković. tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, eneralni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović...

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.