10 stvari koje niste znali o seriji Prijatelji! VIDEO

Izvor: Svet plus, 28.Apr.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 stvari koje niste znali o seriji Prijatelji! VIDEO

Serija "Prijatelji" (Friends) jedna je od najpopularnijih serija ikada, pa nije ni cudno da se s vremena na vreme otkriju neke nove tajne sa snimanja.

Serija "Prijatelji" emitovala se ukupno 10 godina, počev od 1994 do 2004. Broji mnogo fanova, a šest glavnih glumaca je napravilo najvoljenijim bićima na svetu. Iako bi mnogi voleli da vide prijatelje ponovo na okupu, to se verovatno neće desiti. Ipak, to ne znači da mi ne možemo da iznova i iznova gledamo stare epizode sa istim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << žarom kao da ih gledamo prvi put. A sada ćemo vam predstaviti nešto što niste znali ili videli u seriji:

Prvobitan naziv serije nije bio ovakav kako ga znamo

Serija je prvo trebala da se zove "Insomnia Cafe", ali kada je došli do snimanja prve epizode, naziv je promenjen u "Friends Like Us", a zatim u "Six of One". Na kraju, ekipa serije je odlučila da ide samo sa "Friends".

Uloga Rosa je pisana namenski

Glumac Dejvid Švimer dobio je ulogu Rosa iz tog razloga što je ona i pisana za njega, tačnije, scenaristi su u glavi imali njegov glas kada su pisali scenario.

Početna špica nije snimana u Njujorku

Svi znamo početnu špicu serije i obožavamo je, međutim, ako se nađete u Central Parku u Njujorku, pored fontane, znajte da to nije ona iz serije iako liči na nju. Zapravo, početna špica je snimana na parkingu kompanije Vorner br.

Ekipa serije je išla u Vegas pre emitovanja prve epizode

Reditelj Dzejms Buro, koji je zaslužan za mnoge epizode ove serije, pre samog početka emitovanja, odveo je glavnu glumačku postavu u Vegas i rekao im da se provedu najbolje što umeju jer će im to biti poslednji put da se provode bez da ih iko prepozna.

Lisa Kudro je mrzela da svira na gitari

Glumica je mrzela što mora da svira na gitari jer je jednostavno nije volela. Onda su joj doveli učitelja sa kojim je radila veoma kratko, samo dok je naučila par stvari jer nije želela da zna previše jer je sama zamislila da Fibi zna tek toliko i da je dosta.

Lisa Kudro je bila trudna dok je Fibi bila trudna

Scenaristi su napravili tako da Fibi i Lisa budu trudne u isto vreme. Tako je Fibi bila trudna sa trojkama svog brata, dok je Lisa bila trudna sa sinom Džulijanom. Takođe, Kortni Koks je pri samom kraju serije bila trudna, ali pošto priča nije išla u tom smeru u seriji i odnosu između Čendlera i nje, onda su se svi trudili da sakriju njen trudnički stomak.

Brus Vilis je igrao u seriji BESPLATNO

Popularni glumac Brus Vilis igrao je u seriji oca Rosove devojke, ali ono što je zanimljivo jeste da je on zbog opklade sa Metju Perijem (Čendler) morao da igra u seriji besplatno, odnosno, morao je da svoj honorar da u dobrotvorne svrhe.

Tradicionalno grljenje

Ekipa serije, odnosno glumci, su svaki put pre početka snimanja morali da se zagrle, jer je to bio njihov ritual skoro od samog početka snimanja serije.

Zarađivali su mnogo novca

Krenuli su sa po 22 hiljade dolara po epizodi u prvoj sezoni, završili su sa po milion dolara (svako od njih) po epizodi u poslednjoj sezoni. Ono što je pohvalno jeste da su bili ekipa i iza kamere, pa su uvek zajednički pregovarali za honorar.

Tabla za crtanje

Sećate se one table za crtanje okačene na vratima Džoijevog i Čendlerovog stana? Tokom godina, nekoliko njih je crtalo na njoj, ali je onda posao pripao Polu Svejnu, koji je to radio za svaku epizodu, a on je pritom bio zadužen za elektriku.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.