BIZARNO Neobična sličnost između ubistva u SAD i zločina u bivšoj Jugi po kojem je snimljen Kuduz

Izvor: Blic, 14.Feb.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNO Neobična sličnost između ubistva u SAD i zločina u bivšoj Jugi po kojem je snimljen "Kuduz"

Javnost je juče je uzdrmala vest iz SAD da je muškarac Ekrem Kočo, poreklom iz BiH, brutalno, nožem ubio svoju suprugu Rasemu u porodičnoj kući. Ali, ono što je još više začudilo jeste bizirana sličnost sa ubistvom od 21. marta 1985. godine koji je potresao čitavu bivšu Jugoslaviju.

Naime, tog kobnog datuma Junuz Kečo je u naletu ljubomore ubio svoju ženu Rasemu Fazlibašić u selu Gornja Bioča >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod Hadžića. Sedam puta ju je ubo nožem u grudni koš i leđa, a za ubistvo je osuđen na 15 godina robije u Kaznenopopravnom domu Foča. Po ovoj istinitoj priči snimljen je i film “Kuduz”.

Početkom ratnih dešavanja 1992. godine, Junuz Kečo je pobegao iz zatvora u Foči, zajedno sa još petoricom zatvorenika i pridružio tzv. Armiji RBiH. Kako piše Avaz.ba Kečo je zajedno sa pastorkom bio u jedinici koja se borila i protiv Vojske RS i HVO tokom rata u BiH.

Poginuo je 19. avgusta 1993. godine u Gornjem Žeželevu u Lepenici zajedno sa svojom pastorkom Sanelom, nedaleko od porodične kuće. Kao veteran FBiH odlikovan je ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”.

Njegov prezimenjak, Ekrem Kečo je juče zaklao suprugu Rasemu i pobegao iz kuće. Keču je nedugo nakon ubistva u gradu presrela policija nakon čega se dao u beg automobilom. Kratka potera završila je kada se Kečo zabio u traktor, a policija je saopštila da je do toga došlo jer se napadač, neposredno pre udara, ubo nožem u vrat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.