Žilijet Binoš u ulozi Perl Bak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žilijet Binoš u ulozi Perl Bak

Francuska glumica Žilijet Binoš igraće dobitnicu Nobelove nagrade za književnost Perl Bak u biografskom delu "Perl", prenosi danas američki časopis Varajeti.

Film, koji će finansirati kineska filmska kuća Čajna film grup, režiraće Roksen Mesina Kaptor, a snimanje bi trebalo da počne naredne godine u kineskoj provinciji Žećijang, Šangaju i Pragu.

Perl Bak je osvojila Pulicerovu nagradu 1931. godine za roman "Kineska zemlja", a 1938. Nobelovu nagradu za književnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Spisateljica je deo života provela u Kini, najpre kao misionar, kasnije kao pisac. Počela je da piše kako bi finansirala specijalnu školu za svoju ćerku s mentalnom retardacijom.

Žilijet Binoš je osvojila Oskara za ulogu u filmu "Engleski pacijent".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.