Železara: Nije tačno da gasimo peć 2

Izvor: B92, 13.Okt.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železara: Nije tačno da gasimo peć 2

Visoka peć 2 u železari neće obustaviti rad već će se na toj peći pristupiti glavnom remontu kaupera, kao i manjim popravkama u samom pogonu, kažu u Železari.

Železara je tako demantovala informacije koje su preneli pojedini mediji da će visoka peć 2 obustaviti rad zbog predstojećeg remonta, s obzirom da je 9. oktobra puštena u rad visoka peć 1.

Kako je navedeno u saopštenju, u okviru proizvodnog plana Železare postoje redovne aktivnosti održavanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u okviru tih aktivnosti preciziran je proces popravki i remonta koji treba da se izvrše i na visokoj peći.

To je uobičajena praksa kako u Železari, tako i u ostalim kompanijama tokom zimskih meseci. Plan koji predviđa ove aktivnosti definisan je i usvojen pre šest meseci i sastavni je deo Biznis plana za 2015. i 2016. godinu, saopštila je Železara.

U Železari Smederevo je u petak upaljena i druga visoka peć. Peć, koja je inače nosi naziv peć 1, u rad je puštena posle više od četiri godine od gašenja. U Železari je radila visoka peć 2.

Peć broj 1 počela je da radi 1971. godine, a ugašsena je prvi put 1987. godine radi generalnog remonta, kada je počela da radi modernija visoka peć 2, čiji je maksimalni kapacitet 95.000 tona mesečno.

Visoka peć 1 je ponovo počela da radi tek 2005. godine, da bi je bivši vlasnik Železare, američki Ju-Es-Stil, ugasio 2011. godine. Kada je reč o pokretanju te peći, potrebno je da prođe 10 do 15 d

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽELEZARA SMEDEREVO: Ne gasimo visoku peć 2

Izvor: Kurir, 13.Okt.2015

Pristupiće se glavnom remontu kaupera, kao i manjim popravkama u samom pogonu

Nastavak na Kurir...

Železara: Visoka peć 2 neće obustaviti rad

Izvor: Blic, 13.Okt.2015

Visoka peć 2 neće obustaviti rad. Reč je o remontu i manjim popravkama u pogonu koje je kompanija planirala biznis planom, rekli su u "Železari Smederevo" povodom inforamacije da Visoka peć 2 "ide u tihi hod". ...- U okviru proizvodnog plana Železare Smederevo postoje redovne aktivnosti održavanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.