Završen protest prosvjetnih radnika

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest prosvjetnih radnika

BEOGRAD- Dvoipočasovni protest prosvjetnih radnika u Beogradu završen je šetnjom do Vlade Srbije i Ministarstva prosvjete, a sindikati su poručili da đaci neće dobiti knjižice na kraju polugodišta.

Čelnici četiri reprezentativna sindikata još jednom su ministru prosvjete Srđanu Verbiću predali svoje zahtijeve.

"Ministar nas nije primio, a sa ostalima nismo hteli da razgovaramo", rekao je predsjednik Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije Tomislav Živanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nakon povratka iz zgrade Ministarstva prosvjete, a prije toga sindikati su najavili "novi marš na Beograd" za 26. januar i poručili da đaci neće dobiti knjižice sa zaključenim ocjenama na kraju prvog polugođa.

S obzirom na to da se u Vojvodini prvo polugodište završava sutra, Matijević je rekao da ostavlja vojvođanskim kolegama da sami odluče kako će da rade.

Sindikati su danas drugi put u ovom polugodištu potpuno obustavili rad na jedan dan, a na protestu su poručili da su odbili vladinu ponudu o jednokratnoj isplati u iznosu od 7.500 dinara.

Učesnici protesta su, između ostalog, zatražili i smjenu posebnog savjetnika ministra prosvjete Milovana Šuvakova.

Ministar prosvjete Srđan Verbić rekao je danas da školska godina neće biti dovedena u pitanje zbog štrajka prosvjetnih radnika i naveo da će učenicima, ako ne nastavnici članovi sindikata, ocjene na kraju prvog polugodišta zaključiti neki drugi nastavnici.

"Strogo gledajući, nastavnici mogu da se ne pojave na nastavničkom veću i da ne zaključe ocene ali mi to ne možemo da dozvolimo. Čemu nam onda služi škola", rekao je Verbić i istakao da postoji rješenje ako se đaci "uzimaju kao taoci ove situacije".

Đaci, će kako kaže, dobiti ocjene na kraju prvog polugodišta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.