Zašto ne čitamo deklaracije i ugovore?

Izvor: B92, 14.Mar.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ne čitamo deklaracije i ugovore?

Beograd -- U svetu se sutra obeležava Svetski dan prava potrošača 15. mart, koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija (UN), a prvi put je počeo da se obeležava 1983.

U Srbiji se taj dan obeležava kroz akcije pokreta potrošača i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predsednica Upravnog odbora Centra potrošača Srbije (CEPS) Vera Vida izjavila je agenciji Beta da potrošači u Srbiji još nisu dovoljno informisani o svojim pravima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Potrošači često ne čitaju dekleracije, ni ugovore, naročito sa mobilnim operaterima", istakla je Vida.

Ona je navela se potrošači najviše žale na kvalitet obuće, usluge mobilne telefonije, mobilne telefone, tehničku robu, kao što su lapotopovi, računari, bela tehnika, a na poslednjem mestu je hrana.

Vida je najavila i da će CEPS obeležiti Svetski dan prava potrošača u tržnom centru Stadion, gde će se govoriti o bezbednom upravljanju hemikalijama.

"Zainteresovani građani će moći da se informišu i o pravima potrošača, načinu reklamacija i o drugim važnim pitanjima", rekla je Vida.

Najavljeno je da će povodom Svetskog dana potrošača, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić deliti informativni materijal sa podacima o pravima potrošača sutra u tržnom centru "Delta siti".

U akciji informisanja potrošača o njihovim pravima učestvovaće i predstavnici najvećih udruženja za zaštitu potrošača.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oko 14.500 prigovora potrošača u 2015.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2016, 05:15

U Srbiji se danas obeležava Svetski dan zaštite potrošača, a ministar trgovine Rasim Ljajić je tim povodom izjavio da su građani sve više svesni svojih potrošačkih prava, ali i trgovci obaveza, što potvrđuje činjenica da je u 2015. bilo za oko 2.000 manje prigovora nego u 2014..."Iz Nacionalnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.