Izvor: B92, 04.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon u radu: Regres i topli obrok

Beograd -- Poslodavci u Srbiji biće obavezni da zaposlenima isplaćuju regres za godišnji odmor i topli obrok.

Kako je predviđeno izmenama Zakona o radu, koje je Vlada Srbije u ponedeljak dostavila Skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku, a zbog otklanjanja suprotnosti nekih članova Zakona, sredstva za isplatu regresa i toplog obroka bila bi uračunata u zaradu i oporezovana. Primena tih izmena počela bi 1. januara 2006.

Novina u Zakonu je i da poslodavac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće morati da vrati na posao radnika koji dobije sudsku presudu da je nezakonito otpušten, već će biti obavezan da mu isplati dvostruku vrednost zarade za period od otpuštanja do presude. Predloženo je i da radnici koji budu otpušteni kao nesposobni za rad dobiju velike otpremnine sa otkaznim rokom od jednog do tri meseca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.