Za tri godine iz APR obrisano 16.615 privrednih društava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za tri godine iz APR obrisano 16.615 privrednih društava

BEOGRAD -

Od početka primene Zakona o stečaju, za tri godine, iz Agencije za privredne registre (APR) obrisano je 16.615 privrednih društava, izjavio je direktor APR-a Zvonko Obradović.

Na osnovu Zakona o privrednim društvima, čija je primena počela 1. februara ove godine, na brisanje čeka još oko 16.000 preduzetnika, čiji su računi bili u neprekidnoj blokadi duže od dve godine, naveo je Obradović na konferenciji za novinare.

Od 151.000 privrednih društava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 13.564 uopšte nije podnelo finansijske izveštaje o poslovanju u APR, napomenuo je.

Prema zakonu o privrednim društvima, novinu predstavlja i to što će sva preduzeća koja ne predaju svoje završne račune u APR-u biti brisana iz privrednog registra, upozorio je Obradović.

Prema rečima Ružice Stamenković, registratora u Registru finansijskih izveštaja i podataka o bonitetu, 77 odsto privrednih društava u Srbiji u 2011. godini nije bilo nijedan dan u blokadi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obrisano 16.615 privrednih društava

Izvor: OkRadio.rs, 12.Jun.2012

Od početka primene Zakona o stečaju, za tri godine, iz Agencije za privredne registre (APR) obrisano je 16.615 privrednih drustava, izjavio je danas direktor APR Zvonko Obradović.Na osnovu Zakona o privrednim drustvima, cija je primena pocela 1. februara ove godine, na brisanje ceka jos oko 16.000...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.