Za trećinu opao srpski izvoz u Rusiju

Izvor: Politika, 03.Avg.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za trećinu opao srpski izvoz u Rusiju

U prvih šest meseci ove godine izvoz u Rusku Federaciju manji je za 322 miliona dolara ili 33 odsto. Istovremeno iz Srbije je u Rusiju izvezeno poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u vrednosti od 122 miliona dolara što je povećanje od 5,8 u odnosu na isti period prethodne godine.

Rusima smo u prvih šest meseci izvezli 40 odsto manje ženskih čarapa nego lane, pokrivača podova 53, podnih ploča 87, a spoljnih automobilskih guma 44 procenta manje. Do pada vrednosti ukupnog plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << srpske robe na rusko tržište došlo je u prošloj godini i to uprkos  velikom povećanju izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Srbija je u Rusiju u 2014. izvezla hranu za 307,6 miliona dolara, što je za 66,7 odsto više nego u 2013.

Piše: Aleksandar Mikavica

OPŠIRNIJE U DIGITALNOM I ŠTAMPANOM IZDANJU „POLITIKE”

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.