Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i potpredsednica vlade Namibije za jačanje ekonomske saradnje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade Namibije Netumba Nandi-Ndaitv založili su se danas u Beogradu za jačanje ekonomske saradnje dve države.

Vučić je istakao da Srbija želi da sa afričkim zemljama ima čvršće veze, pre svega u oblasti ekonomije, dok je potpredsednica Vlade Namibije pozvala srpske privrednike da pokažu veće interesovanje za kontakte sa kolegama iz te države i povećaju ekonomsku saradnju.

- Iako su politički odnosi dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemalje dobri, ne prati ih odgovarajući nivo privredne saradnje i trgovinske razmene - kazao je premijer.

Vučić je predložio da se uspostavi saradnja privrednih komora Srbije i Namibije, kako bi privrednici imali više mogućnosti za kontakte i razmenu informacija.

On je naglasio da bi za jačanje ekonomske saradnje od najveće koristi bil potpisivanje međudržavnog sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i sporazuma o podsticaju i zaštiti investicija.

Srpski premijer je zahvalio potpredsednici Vlade Namibije na principijelnom stavu o nepriznavanju proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na glasu protiv članstva Kosova u UNESKO.

Potpredsednica Vlade, koja je ministarka za međunarodne odnose i saradnju Namibije, je istakla da njena zemlja ceni prijateljstvo i dobre odnose koje ima sa Srbijom, kao i da namibijska Vlada nastavlja da podržava postizanje rešenja za Kosovo kroz dijalog Beograda i Prištine.

Ona je pozvala srpske privrednike da pokažu veće interesovanje za kontakte sa kolegama iz Namibije i povećaju ekonomsku saradnju, posebno u oblastima poljoprivrede, rudarstva i izgradnje infrastrukturnih projekata, kao i za uspostavljanje proizvodnih kapaciteta u Namibiji.

Namibijska zvaničnica najavila je posetu predsednika Hagea Gejngoba Srbiji, piše u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.