Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotsva

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotsva

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa novim šefom Kancelarije MMF u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje ovu dužnost, da Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva.

"Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije", rekao je Vučić, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je, poželevši dobrodošlicu Sosi, istakao da će sprovođenje programa MMF biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće Vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima MMF.

Premijer je zahvalio Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije.

Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam na dva odsto BDP.

On je posebno naglasio da je impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna.

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sosa je, u svojstvu novog šefa Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji, zahvalio premijeru Vučiću na prijemu i posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Republike Srbije.

On se saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.