Vučić: Finske kompanije zainteresovane za ulaganje u Srbiji

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Finske kompanije zainteresovane za ulaganje u Srbiji

Politički odnosi Srbije i Finske su dobri i postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju, što potvrđuje i interesovanje finaskih kompanija za ulaganje u našu zemlju, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tokom oproštajne posete ambasadora te zemlje u Beogradu Peka Orpana.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za medije, Vučić je Orpanu zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu uapređenju odnosa dveju država.

Srpski premijer i finski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ambasador, navodi se, razgovarali su o tome kako uspešno završiti pregovore sa kompanijom SISU o ulaganju u pribojski FAP, jer bi to bilo u interesu obeju zemalja.

Ambasador Orpana rekao je da je za njega bila privilegija da bude ambasador svoje zemlje u periodu velikog napretka Srbije.

Naglasio je da finska vlada ima veliko poverenje u vladu Srbije, čemu je doprinela i uspešna poseta premijera Vučića Finskoj u januaru ove godine.

Finski ambasador istakao je podršku svoje zemlje evropskim integracijama Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oproštajne posete

Izvor: Studio B, 07.Jul.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Finske Peku Orpanu i direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju Matea Patronea. Konstatovano je da ekonomske mere vlade daju pozitivne rezultate...Kako je navedeno u saopštenju, Vučić i Orban razgovarali...

Nastavak na Studio B...

OPROŠTAJNA POSETA: Vučić s finskim ambasadorom o ulaganju u pribojski FAP

Izvor: Kurir, 07.Jul.2015

Vučić i Orpan razgovarali su o tome kako uspešno završiti pregovore sa kompanijom SISU jer su se saglasili da je ta investicija u interesu obe zemlje..BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Finske Peku Orpanu i tom prilikom ocenio da su odnosi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.