Vlada usvojila Polazne osnove za restruktuiranje Srbijagasa

Izvor: Beta, 25.Dec.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila Polazne osnove za restruktuiranje Srbijagasa

BEOGRAD, 25. decembra 2014. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Polazne osnove za restruktuiranje Javnog preduzeća Srbijagas, na predlog resornog Ministarstva rudarstva i energetike, saopštilo je to Ministarstvo.

U prvoj fazi restruktuiranja, do 30. juna 2015. godine, biće rešeno pravno izdvajanje delatnosti transporta, distribucije i upravljanja tim sistemima, kao i stvaranje holdinga, kako bi se "postigao jednostavan operativni model i efikasniji način upravljanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << navodi se u saopštenju.

"Ovo je prvi i izuzetno važan korak ka stvaranju tržišno orijentisane, profitabilne kompanije koja će uspešno poslovati i to na zdravim tržišnim osnovama", ističu u Ministarstvu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je izjavio, a Ministarstvo saopštava, da su osnovni ciljevi restruktuiranja JP Srbijagas konsolidacija te kompanije, koja je od velikog značaja za budući razvoj Srbije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Restrukturisanjem Srbijagas postaje profitabilan

Izvor: Cafe.ba, 25.Dec.2014

BEOGRAD - Vlada Srbije, na prijedlog Ministarstva rudarstva i energetike, na današnjoj sjednici usvojila je Polazne osnove za restrukturisanje Javnog preduzeća "Srbijagas"..."Ovo je prvi i izuzetno važan korak ka stvaranju tržišno orijentisane,..profitabilne kompanije koja će uspešno poslovati,...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.