Izvor: B92, 19.Okt.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada osnovala novo javno preduzeće

Beograd -- Odlukom Vlade osniva se javno preduzeće za upravljanje emisionom infrastrukturom na teritoriji Srbije "Emisiona tehnika i veze".

Preduzeće se formira izdvajanjem emisione tehnike iz Radio-difuzne ustanove Srbije. Radom preduzeća rukovodiće Upravni odbor, direktor i Nadzorni odbor. Mandat im je pet godina, a imenuje ih i razrešava Vlada Srbije kao osnivač. Prema odluci, direktora, predsednika i članove Upravnog odbora Vlada će imenovati do 20. decembra 2009. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sredstva kojima se osniva i posluje novo javno preduzeće čine pokretne i nepokretne stvari kao što su zgrade, antenski sistemi, radio-relejni sistemi, zatim imovinska prava i druga sredstva emisione infrastrukture.

Ukupna vrednost tih poslovnih sredstava preuzetih od Radio-difuzne ustanove Srbije procenjena je na 13,8 miliona evra, odnosno više od 1,2 milijarde dinara po srednjem kursu Narodne banke Srbije 1. januara 2009. godine.

Novom preduzeću će bez naknade, po završetku izgradnje i dobijanju upotrebne dozvole, biti prenet na korišćenje Avalski toranj u Beogradu.

Preduzeće će preuzeti zaposlene u Radio-difuznoj ustanovi Srbije koji obavljaju poslove upravljanja, organizovanja, održavanja i razvoja emisione tehnike i veza.

Ono posluje po tržišnim uslovima, a ostvaruje prihode od pružanja usluga korisnicima emisione tehnike, kao i iz drugih izvora u skladu sa zakonom.

Javno preduzeće je dužno da, u skladu sa zakonom, planovima rada i razvoja i programima poslovanja, obezbedi uslove za nesmetano funkcionisanje emisione infrastrukture na teritoriji Srbije i bezbedan rad sredstava i objekata emisione infrastrukture u funkciji emitovanja programa.

To preduzeće treba da obezbedi redovno održavanje i razvoj kapaciteta emisione infrastrukture i sistema veza i njihovo tehničko-tehnološko povezivanje u jedinstven sistem, kao i preduzimanje mera i aktivnosti kojima će se doprineti usklađivanju rada sistema emisione infrastrukture Srbije sa emisionim sistemima i sistemima veza drugih država.

Obaveza izdvajanja emisione tehnike iz Radio-difuzne ustanove Srbije predviđena je Zakonom o radio-difuziji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada osniva preduzeće Emisiona tehnika i veze

Izvor: EMportal, 19.Okt.2009

Javno preduzeće za upravljanje emisionom infrastrukturom Emisiona tehnika i veze osniva se odlukom Vlade Srbije, objavljeno u Službenom glasniku.

Nastavak na EMportal...

Vlada osnovala novo javno preduzeće

Izvor: Blic, 19.Okt.2009

Vlada Srbije odlučila je da osnuje javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze", koje će se baviti upravljanjem emisionom infrastrukturom na teritoriji Srbije.....Preduzeće se formira izdvajanjem emisione tehnike iz Rariodifuzne ustanove Srbije. Radom preduzeća rukovodiće Upravni odbor, direktor i...

Nastavak na Blic...

Osnovano javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze"

Izvor: RTS, 19.Okt.2009

Izdvajanjem emisione tehnike iz Radiodifuzne ustanove Srbije odlukom Vlade formira se Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze". Proizvođačima televizijskog programa preduzeće će omogućiti da ukupnu televizijsku infrastrukuru koriste pod istim uslovima. ..Odlukom Vlade Srbije osniva se javno preduzeće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.