Vlada donela mere za sprečavanje restrikcija

Izvor: Blic, 10.Feb.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada donela mere za sprečavanje restrikcija

Vlada Srbije je radi sprečavanja restrikcija odlučila večeras da se struja iz tranzita usmeri za potrebe Srbije.

"Vlada Srbije je naložila Javnom preduzeću 'Elektromreža Srbije' da sve neto prekogranične prenosne kapacitete u smeru ka Srbiji noćas od ponoći do 29. februara ove godine stavi na raspolaganje Javnom preduzeću 'Elektroprivreda Srbije'", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako je navedeno, "ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << merom se suspenduje tržište prekograničnih kapaciteta i omogućava da se električna energija iz tranzita usmeri za potrebe Srbije".

U saopštenju je istaknuto i da je vlada predložila tu meru jer su ekstremno niske temperature i obilne padavine uzrokovale nedostatak struje, a iscrpljene su mogućnosti za povećanje proizvodnje i nabavku na tržištu Srbije.

Vlada je odlučila i da petak, 17. februar bude neradan dan.

"Takođe, Vlada Srbije preporučuje da državni organi i institucije, ustanove, lokalna samouprava i privredni subjekti u ponedeljak, 13, i utorak, 14. februara, minimiziraju proces rada, ili, ako postoji mogućnost, u potpunosti obustave rad", istaknuto je u saopštenju.

Povezane vesti: EPS predlaže Vladi da sledeća nedelja bude neradna zbog potrošnje struje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada donela mere za sprečavanje restrikcija

Izvor: Beta, 10.Feb.2012

BEOGRAD, 10. februara 2012. (Beta) - Vlada Srbije je radi sprečavanja restrikcija odlučila u petak uveče da se struja iz tranzita usmeri za potrebe Srbije..."Vlada Srbije je naložila Javnom preduzeć.

Nastavak na Beta...

STRUJA IZ TRANZITA ZA POTREBE SRBIJE

Izvor: Kurir, 11.Feb.2012, 10:17

BEOGRAD - Radi sprečavanja redukcija i isključenja električne energije građanima, Vlada Srbije naložila je Javnom preduzeću "Elektromreža Srbije" da sve neto prekogranične prenosne kapacitete u smeru ka Srbiji od ponoći do 29. februara ove godine stavi na raspolaganje Javnom preduzeću "Elektroprivreda...

Nastavak na Kurir...

Srbija obezbedila struju

Izvor: RTV Pink, 11.Feb.2012

Od petka bez snega. . . Srbija je uspela da obezbedi dodatne količine električne energije iz Makedonije, ali i dalje je neophodno da građani više štede struju, rekao je danas državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić.

Nastavak na RTV Pink...

Vlada Srbije odlučila da se struja iz tranzita usmeri za domaće potrebe

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2012

BEOGRAD - Stavljanje neto prekograničnih kapaciteta samo za ulaz u Srbiju na korišćenje Elektroprivredi Srbije, nikako ne znači krađu električne energije, već samo omogućava da se deo sopstvenog kapaciteta prioritetno koristi za potrebe industrije i stanovništva Srbije

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.