Vital i Viktoria oil kažnjeni zbog narušavanja konkurencije

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vital i Viktoria oil kažnjeni zbog narušavanja konkurencije

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije novčano je kaznila kompanije Viktorija oil iz Šida i Vital iz Vrbasa jer je utvrdila da su narušile konkurenciju na tržištu jestivog ulja.

Ove dve uljare treba da u budžet Srbije uplate po 0,33 odsto ukupnog godišnjeg prihoda u 2014. godini, što je za Viktoria oil oko 23,15 miliona dinara, a za Vital 8,60 miliona dinara.

Viktoria oil i Vital su septembra 2014. godine skopili restriktivan sporazum kojim se ograničava i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kontroliše proizvodnja na tržištu jestivog ulja. Preuzimanjem proizvodnje ulja od Vitala, kompanija Viktorija oil je, kako je objavila Komisija, povećavala svoj tržišni udeo.

Komisija je utvrdila da Vital pod svojom robnom markom proizvodio i punio ulje u Viktorija oilu i da je povreda konkurencije trajala 11 meseci i 10 dana.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komisija za zaštitu konkurencije novčano kaznila Vital i Viktoria oil

Izvor: Beta, 24.Apr.2017

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije novčano je kaznila kompanije Viktorija oil iz Šida i Vital iz Vrbasa jer je utvrdila da su narušile konkurenciju na tržištu jestivog ulja.Te dve uljare treba da u budžet Srbije uplate po 0,33 odsto ukupnog godišnjeg prihoda u 2014. godini, što je za Viktoria...

Nastavak na Beta...

Vital i Viktorija oil kažnjene zbog dogovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2017

Kompanije Vital iz Vrbasa i Viktorija oil a.d. iz Šida kažnjene su sa ukupno 31,6 miliona dinara zbog kršenja Zakona o žaštiti konkurencije...Kako se navodi u saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije, Savet te komisije doneo je rešenje da Viktorija oil bude kažnjena 23 miliona dinara, a Vital...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.