Veliki interes za saradnju sa Kazahstanom

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki interes za saradnju sa Kazahstanom

Postoji mogućnost za saradnju sa Kazahstanom u oblasti energetike, u korišćenju obnovljivih izvora energije ali i u metalurgiji, mašinogradnji i brodogradnji.

U agro-industrijskom kompleksu srpska privreda može da ponudi saradnju u oblasti naučno-istraživačke delatnosti, plasmana novih sorti i hibrida i proizvodnji hrane, rekao je savetnik predsednika Privredne komore Srbije Veljko Jovanović i naveo i hemiju, petrohemiju i transport kao moguće oblasti saradnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Privredna komora Srbije u Kazahstanu je organizovala poslovni forum na kome je učestovalo 40 srpskih kompanija iz sektora građevinarstva i građevinskih materijala, poljoprivrednih i naučnih instituta, proizvođača sadnica i semenske robe, prehrambene, metalurgije, mašinske industrije i brodogradnje, namenske industrije, energetike, komunalne privrede i transporta.

Srbija inače od 2010. godine sa Kazahstanom ima potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini, podsećaju iz PKS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.