Utvrđena zloupotreba položaja u otkupu mleka

Izvor: Studio B, 13.Avg.2010, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđena zloupotreba položaja u otkupu mleka

Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu dominantnog položaja "Mlekare" iz Subotice i Industrije mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" Beograd u otkupu sirovog mleka u Srbiji.

To je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede.

U saopštenju se navodi da je na ponovljeni zahtev Ministarstva da se utvrdi postojanje monopola na tržištu mleka, Komisija za zaštitu konkurencije 11. avgusta donela rešenje kojim je utvrđena zloupotreba dominantnog položaja u otkupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sirovog mleka dve kompanije koje posluju u sastavu investicionog fonda Salford. Protiv tog rešenja tužbom je ponovo pokrenut upravni spor koji je u toku.

Ministarstvo poljoprivrede je ukazalo da Komisija za zaštitu konkurencije u očekivanju presude Upravnog suda pažljivo prati tržište mleka. Ministarstvo poljoprivrede je 11. avgusta saopštilo da je nestašica mleka u Srbiji rezultat špekulativnih radnji investicionog fonda Salford. Tada je navedeno da je Komisija za zaštitu konkurencije dva puta utvrdila monopolski položaj Salforda na tržištu i da je Ministarstvo poljoprivrede ponovilo zahtev Komisiji za utvrđivanje monopala.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imlek i subotička Mlekara zloupotrebili položaj u otkupu

Izvor: Blic, 13.Avg.2010

Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu dominantnog položaja "Mlekare" iz Subotice i Industrije mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" Beograd u otkupu sirovog mleka u Srbiji...To je danas saopštilo Ministarstvo poljoprivrede...U saopštenju se navodi da je na ponovljeni zahtev Ministarstva...

Nastavak na Blic...

Utvrđena zloupotreba položaja u otkupu mleka

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2010

Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je zloupotrebu dominantnog položaja Mlekare iz Subotice i Industrije mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" Beograd u otkupu sirovog mleka.

Nastavak na Radio 021...

Ministarstvo: Zloupotreba u otkupu mleka!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2010

BEOGRAD/NOVI SAD -..Komisija za zaštitu konkurencije je po dobijanju dopisa obavestila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 11. avgusta da je po rešenju koje je donela 22. maja prošle godine utvrđena zloupotreba dominantnog položaja u "Mlekari" iz Subotice i Industriji mleka i mlečnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MLEKARE OPTUŽUJU MINISTARSTVO

Izvor: Kurir, 14.Avg.2010, 14:15

BEOGRAD - "Mlekara Subotica" i kompanija "Imlek" okarakterisale su kao "netačne i kontroverzne" tvrdnje Ministarstva poljoprivrede Srbije da je Komisija za zaštitu konkurencije 11. avgusta utvrdila da su "Imlek" i "Mlekara Subotica" izvršile zloupotrebu dominantnog položaja na tržištu otkupa sirovog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.