Ulf Mark Schneider novi direktor Nestléa

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Jun.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulf Mark Schneider novi direktor Nestléa

VEVEY - Upravni odbor kompanije Nestlé odlučio je aktualnog generalnog direktora Paula Bulckea predložiti za novog predsjednika Upravnog odbora kompanije na njenom 150. godišnjem sastanku u travnju iduće godine.

Jednoglasno je odlučeno i da Ulf Mark Schneider bude postavljen za novog direktora Nestlé S.A. od 1. siječnja 2017. godine te predložen za člana Upravnog odbora.

Upravni odbor je izrazio namjeru i da u potpunosti integrira podružnice Nestlé Health >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Science S.A. i Nestlé Skin Health S.A. u Nestlé organizaciju, koja će izravno odgovarati novom direktoru od početka 2017 godine.

Paul Bulcke imenovan je generalnim direktorom i članom UO u travnju 2008. godine. Tijekom njegovog uspješnog osmogodišnjeg upravljanja kompanijom Nestlé je rastao iznad prosjeka industrije, napravivši daljnje korake na putu da postane vodeća svjetska kompanija u segmentu prehrane, zdravlja i zdravog života („Nutrition, Health and Wellness").

„Iznimno sam počašćen i uzbuđen što sam dobio priliku pridružiti se kompaniji Nestlé, koja brine za zdravlje i dobrobit potrošača širom svijeta. Nestlé je vodeća svjetska kompanija za proizvodnju hrane i pića i ta pozicija će joj pomoći u unapređenju vizije koja se odnosi na prehranu, zdravlje i zdrav život", rekao je Ulf Mark Schneider.

Schneider je bio na čelu njemačke zdravstvene kompanije Fresenius Group od 2003. godine. Schneider i Bulcke, koji posjeduje bogato iskustvo u radu sa robom široke potrošnje, bit će idealan tim koji će ubrzati napredak Nestléa ka poziciji svjetski nadmoćne kompanije za prehranu, zdravlje i zdrav život, istovremeno njegujući korporativne vrijednosti i principe.

Gospodin Bulcke će na poziciji predsjednika UO zamijeniti Petera Brabeck-Letmathea, koji je za kompaniju Nestlé radio u proteklih 50 godina.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.